Recept: Rödgrön risonisallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Rödgrön risonisallad

11 röster

En härlig risonisallad som fungerar såväl kall som varm. Du svänger ihop den på bara 30 minuter. Tips om du vill ha lite extra sting i risonin - strö lite hackad chili över!

Ingredienser

  • 3 dl risoni
  • 1 röd paprika
  • 1 fänkål
  • 5 salladslökar
  • 4 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 påse bladspenat (à 70 g)
  • 1 dl hackad dill

Så här gör du

  1. Koka risonin i rikligt med vatten enligt anvisning på paketet.
  2. Skölj grönsakerna och skär dem i bitar.
  3. Fräs grönsakerna i oljan och pressa över vitlöken.
  4. Häll av vattnet på risonin och blanda ner de frästa grönsakerna, sköljd bladspenat och dill. Smaka av med salt och peppar.