Rödbetsfräs i pitabröd

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
2
Rödbetsfräs i pitabröd

Rödbetsfräs i pitabröd med ingefära och purjolök och en mjuk sås på crème fraiche, lime och koriander är en god, fräsch och snabblagad lunchrätt istället för en kebab på hörnet.

Rödbetsfräs i pitabröd

Ingredienser

4 portioner
1   liten purjolök
350 g  rödbetor
1 msk  olja
1 msk  färskriven ingefära eller mald (1 msk färskriven motsvarar 1 tsk mald)
1 dl  vatten
1/2 - 3/4 tsk  salt
1/2 - 3/4 krm  kajennpeppar

Sås

1 dl  lätt crème fraiche
1 tsk  pressad lime
1 msk  finhackad koriander
2 krm  salt
4   pitabröd

Garnering

korianderblad

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med ett glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

men ska rödbetorna vara inlagda eller råa?

Frida

2011-10-24

snabbmat som snabbmat skall vara nyttig god enkel

Kathrine

2003-11-20

Näringsvärde per portion

Energi1340 KJ / 320 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Färsk korianderchutney
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad pilgrimsburgare med lime och koriander
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hakka-inspirerad saltkyckling
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Thaisoppa på nolltid
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Guacamole med chilipaste
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotssallad med citron- och harissadressing
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga