Rödbetsbröd med tapenade

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
0
Rödbetsbröd med tapenade

Ett annorlunda bröd som får fin smak och färg av rårivna rödbetor. Fyllt med svart tapenade och toppat med pumpakärnor blir det saftigt färggranna brödet en succé på middagsbordet.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Rödbetsbröd med tapenade

Ingredienser

2 bröd
25 g  jäst
3 dl  ljummet vatten (37°C)
5 msk  olivolja
2 tsk  salt
2 dl  rårivna rödbetor
9 - 10 dl  vetemjöl
2 dl  svart tapenade
1/2 dl  pumpakärnor

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.Näringsvärdet är beräknat för 1 bröd.

Gör så här

Tips

Brödet blir ännu godare om det får kalljäsa över natten. Använd kallt vatten och minska mängden jäst till 10 gram!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi13715 KJ / 3278 kCal
Fett125 g
Salt21.37 g
Kolhydrater455 g
Protein66 g

Testa liknande recept

Sötpotatismix med persilja och pumpakärnor
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalljäst butterkaka med tapenade
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Betcarpaccio med chèvre och apelsin
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödbetsknäcke med aprikoser
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rotfruktspytt med grönkål och pumpakärnor
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetspaj med getost och rädisor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga