Risotto med sparris och grillad paprika
Risotto med sparris och grillad paprika är en rätt med luxuösa och fräscha smaker. Risotton får en perfekt krämighet och parmesanost gör den både festlig och smakrik. Mycket gott att servera till stekt fisk.
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
200 g färsk grön sparris
10 - 11 dl vatten
1 msk smör eller margarin
3 dl risottoris
1 dl riven parmesan
salt och peppar (att smaka av med)
2 grillade paprikor
Serveringsförslag
bröd
stekt fisk
För alla
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. I stället för parmesan kan rätten krämas till med lite havre- eller sojagrädde samt salt och peppar.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1357 KJ / 324 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater54 g
Protein10 g
Kommentarer
Mycket gott, plus för att den är vegetarisk dessutom.
Martin
2015-03-31Jättegott! Jag hoppade över paprikan. Eftersom dottern är mjölkallergiker ersatte jag osten med mjölkfri creme fraiche och satte till lite grann maizenamjöl för att få risotton krämigare. Färsk lax mot slutet tillsammans med sparrisknopparna. Salt och peppar behövdes!
Lena
2010-10-28