Risonisallad med vitlöksstekt halloumi
En matig, vitlöksdoftande och varm pastasallad med härliga ingredienser som risonipasta, vitlök, gemsallad, soltorkade tomater, halloumiost och rostade solroskärnor. Risonisallad med vitlöksstekt halloumi är en underbar och snabblagad vardagsmiddag där eventuella rester blir till en perfekt lunchlåda.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2016
Ingredienser
Dressing
För alla
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut risonin mot ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri halloumi.
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så Gott! Perfekt recept som inte behöver ändras på något sätt. Tack så mycket!
Mats
2024-04-04Jättegott! Går att variera men risoni är ett bra avbrott mot annan pasta. Halloumi går att byta mot fetaost och grejen med utgångspunkten i detta recept är att det blir lite krispigt men ändå ljummen middag.
Malin
2023-10-02Jättegott, följde rekommendationerna och bytte risoni till matvete och lade till oliver. Halverade mängden dijonsenap.
Frida
2023-08-22