Risonipasta med svamp och prosciutto

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
2
Risonipasta med svamp och prosciutto

Risonipasta med svamp och prosciutto är en charmant och väldigt god pastasallad. Vitlök, broccoli och persilja är mycket trivsamt till pastan. En bit bröd passar bra till.

Risonipasta med svamp och prosciutto

Ingredienser

4 portioner
3 dl  risonipasta
200 g  färska eller djupfrysta broccolibuketter
200 g  svamp (champinjoner, skogschampinjoner, portobello eller egen svamp från skogen)
1   gul lök
3 msk  matfett
salt och peppar
1   kruka persilja
1   vitlöksklyfta
2 msk  vitvinsvinäger
1 msk  dijonsenap
1 dl  olivolja

Till servering

prosciutto
bröd

För alla

Gör glutenfri: byt ut risonipastan mot ris och välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt margarin.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

En av mina favoriter!! Men ta bara 1,5 msk vinäger. Gott med mozzarella till också.

Susanna

2007-09-13

Kanongod sallad! Ökade vitlöken och minskade vinägern. En sallad man kan ha till det mesta.

Yonnah

2007-08-01

Testa liknande recept

Risonisallad med tomatpesto och charkbricka
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Portabellopizza med prosciutto och ruccola
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling- och pastasallad med örtvinägrett
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Fiskspett med apelsinfänkål och risonisallad
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pastasallad med lax
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga