Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
0
Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing

Rimma torsk att grilla till midsommar! Låt torsken dra i en salt- och sockerlag i 12 timmar, och grilla sen fisken i foliepaket med smör. Ät som varmrätt med rödbetor, färskpotatis, rostade solrosfrön och matyoghurt smaksatt med wasabi.

Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing

Ingredienser

6 portioner
6   port färsk eller fryst torskrygg
1 1/2 msk  salt
2 tsk  socker
1 l  vatten
10   medelstora rödbetor
2 msk  olivolja
flingsalt
svartpeppar
1 dl  solroskärnor
grillfolie
4 msk  smör (4 msk motsvarar 60 g)
150 g  färsk spenat
färskpotatis till servering

Wasabidressing

3 dl  matlagningsyoghurt
ca 1 msk  wasabipasta
salt och peppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på wasabin. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1587 KJ / 380 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater15.3 g
Protein27.3 g

Testa liknande recept

Torsk i folie med tomat, pesto och purjolök
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk i folie med spenat, citron och parmesan
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk i folie med ansjovis, dill och crème fraiche
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumi med foliebakad lök, honung och citron
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimmad torsk med sparris- och äppelsallad
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingjärpe med frisk morotssallad i baguette
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga