Rimmad torskrygg med rödbetor och wasabidressing
Rimma torsk att grilla till midsommar! Låt torsken dra i en salt- och sockerlag i 12 timmar, och grilla sen fisken i foliepaket med smör. Ät som varmrätt med rödbetor, färskpotatis, rostade solrosfrön och matyoghurt smaksatt med wasabi.
Ingredienser
6 portioner
6 port färsk eller fryst torskrygg
1 1/2 msk salt
2 tsk socker
1 l vatten
10 medelstora rödbetor
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
1 dl solroskärnor
grillfolie
4 msk smör (4 msk motsvarar 60 g)
150 g färsk spenat
färskpotatis till servering
Wasabidressing
3 dl matlagningsyoghurt
ca 1 msk wasabipasta
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på wasabin. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1587 KJ / 380 kCal
Fett22.6 g
Kolhydrater15.3 g
Protein27.3 g
Kommentarer