Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Rimmad grillad torsk

1 röster

Med några få ingredienser och tid kan du göra en helt underbart god rimmad och grillad torsk. Rimma först din fisk i kyl före du snabbt halstrar den vid glöden. Denna torsk är perfekt till sommarens kräftsallad och lite syrlig citronkräm.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002.

Ingredienser

  • 500 g sej, torskfilé eller hoki
  • grovt salt
  • olja

Så här gör du

  1. Strö grovt salt över fiskbitarna. Låt stå i kylskåpet 1 timme.
  2. Skölj av bitarna i kallt vatten och klappa torra. Pensla fisken med olja.
  3. Halstra i ca 3 minuter på vardera sida. Servera med citronkräm och kräftsallad.

För alla

Rimmad grillad torsk är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.