Recept: Ricottabiffar med pastasallad och ärtpesto
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 30 minuter

Ricottabiffar med pastasallad och ärtpesto

106 röster

Det gröna köket är lustfyllt och lockande, spännande och smakrikt. Låt dig inspireras av nya alternativ till traditionella rätter. Gör en spännande ärtpesto och servera med Italienska krämiga ricottabiffar och pastasallad. Fantastiskt gott och dessutom, lättlagat!

Ingredienser

  • 12 ricottabiffar (à 300 g t.ex. Findus Italienska Ricottabiffar)

Pastasallad

  • 400 g kokt pasta
  • 1 ask cocktailtomater (à ca 250 g)
  • 100 g bladspenat och ruccola
  • 50 g pinjenötter
  • flingsalt och peppar efter smak

Ärtpesto

  • 5 dl frysta Ebba ärter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 - 1 dl olivolja
  • 1/2 dl riven parmesanost

Så här gör du

  1. Tillaga Ricottabiffarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Mixa ihop alla ingredienser till ärtpeston.
  3. Blanda kokt pasta, delade cocktailtomater, bladspenat, ruccola och pinjenötter och blanda försiktigt i ärtpeston.  Lägg till biffarna just innan serveringen.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en ost utan lysozym.

Recept och bild från Findus.