Ricotta- & shiitake-entré
Starta din middagsbjudning med att bjuda på den här förträffliga entrén. På färska skivor av baguette placerar du en briljant röra av krämig ricotta, grann basilika, lyxig parmesan och olivolja och toppar röran med smörstekt shiitake.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2009
Ingredienser
6 portioner
Ricottaröra
1 kruka basilika (spara lite till garnering)
50 g parmesan
1 burk ricottaost (à 250 g)
4 msk olivolja
2 krm salt
1 krm peppar
Shiitake
200 g shiitakesvamp
1 msk smör
1 1/2 krm salt
1 krm peppar
1 baguette
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag lättrostade baguettskivorna. Blev jättebra.
Susanne
2010-11-03