Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Avancerat
  • Tid: Över 60 min

Revbensspjäll

0 röster

Dessa smakrika revbensspjäll som du tillreder i flera steg kommer bli en succé på middagsbjudningen. Ditt gluemarinerade och rubkryddade kött får fin rökig ton och blir härligt mört under tillagning. Så gott att det vattnas i munnen!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2002.

Ingredienser

  • 1 1/2 - 2 kg tjocka revbensspjäll i 3 bitar
  • 1/2 sats glue (se länk under steg 2)
  • 1/2 sats rub (se länk under steg 3)
  • barbequesås
  • äppeljuice

Så här gör du

  1. Lägg revbensspjällen med benen uppåt. Dra bort den tunna hinna som täcker benen.
  2. Lägg spjällen i 3 omgångar dubbla plastpåsar. Täck med jämnt lager Glue. Låt ligga i kylen över natten.
  3. Ta ut revbensspjällen och gnid/massera in Rub (kryddorna) på båda sidor av köttet. Låt ligga kallt i 2 timmar.
  4. Tänd briketterna, lägg på valfri träsort (blötlagda flisor/bitar) och lägg på locket. Justera luftspjällen så att temperaturen blir ca 130º C.
    Barbecuegrilla revbensspjällen i 4 timmar.
  5. Lägg revbensspjällen på aluminiumfolie med benen nedåt. Pensla på ett lager valfri barbecuesås, spraya med äppeljuice.
  6. Slå in revbensspjällen i aluminiumfolie, riktigt täta paket. Lägg paketen i grillen eller i ugnen (75-100º C). Låt dem ligga i ytterligare 4 timmar eller tills köttet är riktigt mört.

För alla

Revbensspjäll är fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om "rätt" barbecue-sås används.