Recept: Renskavsröra med trattkantareller och messmör
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Renskavsröra med trattkantareller och messmör

25 röster

En härlig röra på trattkantareller, renskav och messmör! Servera renskavsröran tillsammans med nykokt pasta och en brödbit. Enkelt, gott och mättande.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003.

Ingredienser

  • 300 g trattkantareller (300 g färska = 20 g torkade) alt färsk ostronskivling
  • 2 paket djupfryst renskav à 240 g
  • 2 - 3 msk smör eller margarin
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl messmör
  • salt och peppar
  • pasta till servering
  • körsbärstomater till servering

Så här gör du

  1. Stek trattkantarellerna snabbt i het panna i lite av matfettet. Lägg svampen åt sidan.
  2. Stek renskavet otinat i matfett. Skrapa med en gaffel så att sjoken lossar. Lägg köttet åt sidan.
  3. Skala och hacka löken grovt. Fräs löken i matfett i stekpannan. Tillsätt renskav, crème fraiche, messmör och allra sist trattkantarellerna. Salta och peppra. Låt röran koka ihop i någon minut.
  4. Servera med pasta och körsbärstomater.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.