Renskavs- och svampsås

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
2
Renskavs- och svampsås

Renskavs- och svampsås är en härlig och krämig pastarätt med fullkornsspagetti och en sås med renskav, svamp, Västerbottensost, lök, grädde, crème fraiche och senap. En mycket smakfull och snabblagad rätt som passar till middag mitt i veckan!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Renskavs- och svampsås

Ingredienser

4 portioner
2   rödlökar
2   vitlöksklyftor
2   paket renskav (à 240 g)
200 g  svamp
2 dl  lätt crème fraiche
2 1/2 dl  matlagningsgrädde (5%)
2 tsk  fransk senap
1 msk  soja
salt
peppar
1 dl  riven Västerbottensost
lite lingon
fullkornsspaghetti
smör till stekning

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och matlagningsgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Trevlig vilträtt!

Vendela

2021-11-10

Saknar lite kryddor, jag lade till en del rosmarin som funkade bra

Jonas

2007-02-24

Testa liknande recept

Crêpes med viltstuvning
Betyg 3.1 av 5.
35 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tacos på svenska
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländska tacos
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kryddig kebab med renskav
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Renskav med pumpa, purjolök och messmörssås
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga