Remouladesås

Betyg 3.5 av 5.
221 personer har röstat
13
Remouladesås

Alla sorters stekt fisk smakar extra gott med remouladsås till. Här är en remouladsås i en något moderniserad variant. Remouladsåsen går snabbt och enkelt att röra ihop, låt sen såsen vila i kylen innan servering så smakerna hinner sätta sig.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Remouladesås

Ingredienser

4 portioner
2 msk  grovhackad kapris
3 msk  hackad persilja
1 tsk  färsk eller torkad dragon
2 dl  crème fraiche
2 msk  majonnäs
3 - 4 msk  inlagd hackad gurka eller hackad ättiksgurka
salt
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Klimatanpassa

Detta är redan Klimaträtt - vill du göra ännu mer Klimaträtt, byt ut crème fraichen till växtbaserad fraiche. Detta leder till en 90 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Klassisk remoulade: Blandas på samma sätt men med enbart majonnäs (4 dl). Danskarna smaksätter den ofta med curry innan såsen blandas. Jättegott både till stekt spätta och tillsammans med stekt lök på ett smörrebröd med rostbiff.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
221 personer har röstat

Kommentarer

Funkade

Anna-maria

2022-08-14

Bästa receptet på remouladsås. Så god.

Mari

2021-08-15

En god remouladsås.

Taru

2021-01-06

Näringsvärde per portion

Energi938 KJ / 224 kCal
Fett23 g
Salt1.5 g
Kolhydrater4 g
Protein1.5 g

Testa liknande recept

Hemmagjord remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
44 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Cajun tartar sauce
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med dragonkräm och rödbetor
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad torsk med rödbetor, kapris och brynt smör
Betyg 3.9 av 5.
20 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Falsk bearnaisesås
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brummers kalvlever med bercy-sås
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga