Ratatouille grundrecept
Känn dig fransk och gör den mustiga grönsaksröran ratatouille med aubergine, zucchini, paprika och tomat i huvudrollen. Ge stekning och kokning lite tid och kärlek, det vinner smakerna på. En klassiker till lammracks, stekt fisk eller använd som bas i andra rätter.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
400 g aubergine
400 g zucchini
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 1/2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
1 burk skalade tomater (à 400 g)
salt
Förslag på kryddkombinationer
2 tsk rosmarin + 1 tsk timjan
2 tsk malen spiskummin + 2 tsk hela korianderfrön
2 tsk malen spiskummin + 1 tsk paprikapulver
rivet skal av 1 citron + 2 tsk fänkålsfrön
rivet skal av 1 apelsin + 2 msk ajvar relish
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Krydda loss! Välj en av kryddkombinationerna, men testa gärna en ny nästa gång!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi666 KJ / 159 kCal
Fett7 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein3 g
Kommentarer
Super bra recept. Enkelt och jättegott. Jag provade med timjan och smoked paprika. Jättegott
Lenita
2023-10-10Fler olika grönsaker kan läggas till, t ex fanklubb, svamp mm.
Tom
2023-08-29Hade inga aubergine, tog grovrivna morötter iställer + paprika i alla färger, örtsalt, spiskummin, salt o peppar + klippt persilja när det var klart, ska ätas med stekt Halloumi en dag och stekt Chorizokorv + grekisk youghurt nästa gång. Mums! Majalena
Margit
2023-08-13