Räksås till pasta
En jättegod och lättlagad räksås till pastan. Den krämiga såsen gör du på crème fraiche och purjolök och smaksätter med vitlök och curry. Lägg i räkorna strax innan servering och servera räksåsen till färsk smaksatt pasta, parmesanost och gott bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 1996
Ingredienser
2 portioner
500 g räkor med skal
1 späd purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 tsk curry t ex extra stark
1 dl crème fraiche
1 dl mjölk
salt
svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, uteslut parmesanen vid serveringen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Riktigt bra och gott recept! Enkelt och bra! Äter med hela familjen och alla älskar det!
Therese
2022-03-27Jag hade inte stark curry, utan droppade ned lite habanero sås istället-jättegott och lättlagat!
Lena
2010-10-30Gott, snabbt och lättlagat (men då använde jag skalade räkor).
Anna-lena
2007-11-29