Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Räksås till pasta

19 röster

En jättegod och lättlagad räksås till pastan. Den krämiga såsen gör du på crème fraiche och purjolök och smaksätter med vitlök och curry. Lägg i räkorna strax innan servering och servera räksåsen till färsk smaksatt pasta, parmesanost och gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1996.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1 späd purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk curry t ex extra stark
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Skala räkorna. Strimla purjon. Skala och hacka vitlöken.
  2. Fräs purjon och vitlöken i olivolja. Smaksätt med curry. Rör ner crème fraiche och mjölk. Smaka av med lite salt och peppar. Låt såsen koka ihop så att den blir lagom tjock.
  3. Lägg i räkorna och hetta upp alltsammans utan att koka, för då blir räkorna sega.
  4. Servera med nykokt pasta - prova gärna en färsk variant med spenat eller vitlök och tomat. Bjud även parmesanost, sallad och bröd till.

För alla

Gör glutenfri: servera med glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, uteslut parmesanen vid serveringen.