Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Räksallad

7 röster

Ett riktigt smarrigt recept på räksallad. Blanda ihop salladen av räkor, tomater, citron, koriander, dill, matlagningsyoghurt, tabasco och chilisås. Servera räksalladen med en bit bröd vid sidan av och gärna en god dressing.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1997.

Ingredienser

  • 500 g oskalade räkor
  • 2 tomater
  • 1 klyfta citron
  • några blad färsk koriander
  • några dillkvistar
  • salt
  • färskmalen svartpeppar
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • några droppar tabasco
  • 1 tsk chilisås

Brödkrutonger

  • 1 - 2 baguetter
  • olivolja

Så här gör du

  1. Skala och hacka räkorna grovt. Skålla och skala tomaterna. Ta bort kärnorna och skaftfästet. Skär tomaterna i små tärningar.
  2. Skär citronens fruktkött i små bitar och finhacka örterna. Blanda alla ingredienser, smaka av och krydda ev mer.
  3. Krutonger: Sätt ugnen på 250°C.
  4. Skär baguetten i cm-tjocka skivor och penslal med lite olivolja, kan uteslutas om man vill minska på fettet. Rosta i ugn till de fått fin färg.
  5. Lägg en sked räksallad på varje krutong och dekorera med lite grönt.