Räkröra i smördeg med caviar
I det här receptet bygger du frasiga hus av färdigköpt smördeg som du gräddar i ugnen. Fyll sedan med en krämig röra av handskalade räkor, rom och crème fraiche, dill, lök och citron. Toppa med rom.
Ingredienser
4 portioner
250 g färsk smördeg
1 ägg
1 äggula
200 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
1/2 kruka färsk dill
1/2 citron (2 tsk saft plus rivet skal till 4 port)
salt
peppar
80 g caviar
Garnering
dill
1 citron
För alla
Gör äggfri: pensla med vatten istället för ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg. Välj laktosfri crème fraiche som smaksätts med finhackad dill och lite rivet citronskal.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) som smaksätts med finhackad dill och lite rivet citronskal.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2070 KJ / 495 kCal
Fett34.8 g
Kolhydrater23.8 g
Protein21.6 g
Kommentarer
Vet inte för vilken gång i ordningen jag gör det här receptet! Mmmm!
Inger
2023-12-02Låter underbart, skall prova det efter nyår.
Lisbeth
2016-12-27Låter underbart skall prova det efter nyår
Lisbeth
2016-12-27