Rådjurstek med rödbetor i lingonvinägrett och pepparrotsgrädde

Betyg 3.1 av 5.
31 personer har röstat
3
Rådjurstek med rödbetor i lingonvinägrett och pepparrotsgrädde

En sagolikt, ljuvlig middag är rådjursstek med rödbetor i lingonvinägrett och fluffig pepparrotsgrädde. Aptitliga rödbetor och en utmärkt lingonvinägrett med portvin. Pepparrotsgrädden med senap och crème fraiche toppar råddjurssteken i skivor.

Rådjurstek med rödbetor i lingonvinägrett och pepparrotsgrädde

Ingredienser

4 portioner
800 g  rådjursinnanlår
salt och peppar
aluminiumfolie

Rödbetor

1 kg  rödbetor
8 msk  olivolja
2 msk  havssalt
2 msk  grovkrossad svartpeppar
2 msk  grovhackad körvel

Lingonvinägrett

2 msk  olivolja
1   liten finhackad rödlök
50 g  lingon
1 dl  portvin
salt
1 msk  socker

Pepparrotsgrädde

2 dl  uppvispad grädde
2 msk  crème fraiche
3 msk  riven pepparrot
2 tsk  dijonsenap
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad gräddersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Jag bytte folien mot att linda in bitarna med bacon som jag sedan gav stekyta i en järngryta vilken sedan åkte in i ugnen. Hade inte portvin hemma så det fick bli sherry i stället vilket blev jättegott.

Björn

2021-11-21

Detta är ett kanon bra recept - det går bra a koka rödbetor istället.

Lone

2008-12-07

Min dotter ska göra detta recept i morgon på sin födelsedagsmiddag. Men det är väldigt svårt att förstå hur man "delar köttet diagonalt", är det då 2 bitar eller? Och "rulla det i folie som en smällkaramell", hur många smällkarameller 1 eller 2. Och sist "skär två tjocka skivor av köttet", är det per person eller?

Gunilla

2004-03-22

Testa liknande recept

Leverpastejsnittar med lingon
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt älginnanlår med blandsvamp
Betyg 4.5 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rensauté med messmörsås och rostade rotfrukter
Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spetsad melon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rossini
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Björnbärs- och fikonsylt
Betyg 2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga