Recept: Rabarbersoppa
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Rabarbersoppa

15 röster

Syrlig, len och bedårande rabarbersoppa som ger en smakupplevelse du sent kommer att glömma. Soppan kan serveras både varm och kall och tillsammans med knapriga mandelbiskvier är soppan fulländad.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005.

Ingredienser

  • 600 g rabarber
  • 1 1/2 dl strösocker
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • mandelskorpor eller mandelbiskvier till servering

Så här gör du

  1. Skär rabarber (så röd som möjligt) i 2 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull, strö över strösocker. Sätt på ett lock och låt puttra i ca 5 minuter tills sockret löst sig.
  2. Tillsätt rivet skal av citron, vatten och crème fraiche. Rör väl och låt puttra försiktigt tills rabarbern är mjuk. Soppan blir extra len i konsistensen om den körs någon minut i mixer.
  3. Servera soppan varm eller kall med mandelskorpor eller mandelbiskvier.

För alla

Fri från gluten och ägg om man väljer skorpa eller kaka till som passar.
Gör laktosfri: byt ut crème fraiche mot laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller imat fraiche (innehåller havre).