Rabarber- och äppelkaka

Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat
6
Rabarber- och äppelkaka

Rabarber- och äppelkaka är en himmelskt god efterrätt som du kommer älska! Den friska citrustonen i kakan får du av färskriven ingefära som strös över rabarber och äpple före degen klickas på. Servera din nygräddade, läckra paj med vaniljglass.

Rabarber- och äppelkaka

Ingredienser

4 portioner
100 g  smör
2 dl  socker
1   ägg
2 dl  vetemjöl
3 - 4   äpplen
400 g  rabarber
2 tsk  färskriven ingefära

Servering

glass

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Jag använde torkad ingefära och blandade i den i smeten istället. Då blev det jämt fördelat och bra 🙂

My

2020-10-10

Bytte ur ingefära mot kardemumma �

Annica

2015-07-08

Jätte bra tipps Monika! Blev mycket bättre med ingefäran inblandad och att lägga degen ovanpå.. (tummen upp)

Petra

2010-06-20

Näringsvärde per portion

Energi3020 KJ / 720 kCal
Fett30 g

Testa liknande recept

Smält rabarber i ugn
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarber i ugn med ingefära och rosépeppar
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarberpaj
Betyg 2.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Tarte rhubarbe
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tuppkaka med rabarber & kardemumma
Betyg 3.6 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbspaj med kokos
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga