Recept: Quornburgare med soltorkad tomatkräm
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 minuter

Quornburgare med soltorkad tomatkräm

19 röster

Här blir quornfärs tillsammans med riven morot, soja och basilika till matiga vegetariska burgare – perfekta att lägga på grillen. En snabbfixad dressing på soltorkad tomatkräm blir pricken över i. Varva med sallad, tomat och lök i hamburgerbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013.

Ingredienser

  • 300 g fryst Quorn färs
  • 2 kokta kalla potatisar
  • 1 morot
  • 2 ägg
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl hackad basilika
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar

Dressing

  • 1 burk soltorkad tomat -créme (à 140 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche

Tillbehör

  • 8 hamburgerbröd
  • 8 salladsblad
  • 1 rödlök i skivor
  • 2 tomater i skivor
  • 1 1/2 dl strimlade soltorkad tomat
  • klyftpotatis

Så här gör du

  1. Ta fram och tina quornfärsen.
  2. Dressing: Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  3. Skala och riv potatis och morot grovt. Blanda med quornfärs, ägg, soja, vetemjöl, basilika, salt och peppar.
  4. Forma burgare. Grilla dem några minuter på varje sida.
  5. Grilla bröden. Lägg samman burgaren med bröd, sallad, lök samt färska och soltorkade tomater och dressing.
  6. Servera ev med klyftpotatis.

För alla

Innehåller, gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion
Energi:
2762 kJ / 660 kcal
Protein:
19 g
Kolhydrat:
80 g
Fett:
27 g
Salt:
3,84 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer