Recept: Quinoasallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Quinoasallad

35 röster

Lättlagat och utsökt recept på vegetarisk quinoasallad med champinjoner, rödlök, citronjuice, solrosfrön, gurka, babyspenat, sallad och persilja. En rejäl och smakrik måltid!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2011.

Ingredienser

  • 4 - 4 1/2 dl quinoa
  • 200 g champinjoner
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl oliv- eller rapsolja
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 2 krm pepparmix
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 gurka
  • 2 påsar babyspenat (à 65 g)
  • 1 påse salladsmix (à ca 150 g)
  • 2 dl grovhackad bladpersilja

Så här gör du

  1. Skölj och koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt kallna.
  2. Ansa, skölj och skär champinjonerna i små klyftor. Skala, halvera och skär rödlöken i strimlor. Lägg i en skål.
  3. Blanda olja, citronjuice, pepparmix och salt. Häll dressingen över champinjonerna och rödlöken. Låt stå och dra medan resten görs.
  4. Rosta solrosfröna i en torr och het stekpanna. Dela gurkan på längden och skär i halvmånar.
  5. Vid servering, blanda försiktigt quinoa, spenat, sallad och persilja i en stor låg, vid skål eller på ett stort fat. Lägg på marinerad svamp och lök samt gurka. Strö över solrosfröna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per portion
Energi:
1587 kJ / 380 kcal
Protein:
9 g
Kolhydrat:
32 g
Fett:
23 g
Salt:
0,5 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer