Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
Den här pumpasoppan kräver lite mer av dig som kock för att tillaga, men resultatet blir förstaklassigt. I soppan hittar du delikata smaker som saffran, vin och kajennpeppar och i sällskap av den fräscha varma skaldjurssalladen är rätten himmelsk.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2005
Ingredienser
4 portioner
Pumpasoppa
ca 500 g pumpa t ex muscat
1 gul lök
1 fänkål
2 - 3 vitlöksklyftor
2 msk mild olivolja
1 påse saffran (à 1/2 g)
2 krm kajennpeppar
3 dl vitt matlagningsvin
1/2 dl apelsinjuicekoncentrat
8 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
Skaldjurssallad
50 g smör
1 msk färskpressad citronjuice
4 - 6 pilgrimsmusslor
1 - 1 1/2 fryst, tinad hummer
vattenkrasse till garnering
För alla
Pumpasoppa med skaldjurssallad: Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen. I övrigt är rättten fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör och mjölkfritt gräddalternativ.
Sesamfrökex: Läs noga ingrediensförteckningen på förpackningen. I övrigt är de fria från mjölk men innehåller gluten och ägg.
Gör så här
Tips
FRASIGA SESAMFRÖKEX
Lägg 3 filodegsark på varandra. Pensla mellan varje ark och ovanpå med en lätt uppvispad äggvita. Strö på sesamfrön och lite flingsalt. Smula gärna över en bit av ett noriark. Grädda i ugn, 200 °C, ca 10 minuter, tills kexet får vacker färg. Bryt bitar och servera till soppan. Receptet är för 4 port.
Lägg 3 filodegsark på varandra. Pensla mellan varje ark och ovanpå med en lätt uppvispad äggvita. Strö på sesamfrön och lite flingsalt. Smula gärna över en bit av ett noriark. Grädda i ugn, 200 °C, ca 10 minuter, tills kexet får vacker färg. Bryt bitar och servera till soppan. Receptet är för 4 port.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2400 KJ / 570 kCal
Fett49 g
Kolhydrater22 g
Protein12 g
Kommentarer