Pumpapudding med karamell

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
3
Pumpapudding med karamell

En lagom söt och inte så tung efterrätt är denna pumpapudding med karamell. Puddingen gör du på ångkokt pumpa och mjölk innan den smaksätts med citron och apelsin. Karamellen baseras på socker och citronjuice. Sött och syrligt i ett.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Pumpapudding med karamell

Ingredienser

6 portioner
500 g  pumpakött
1 1/2 dl  majsstärkelse
7 1/2 dl  mjölk
1   citron
1   apelsin
1 dl  strösocker
1 tsk  vaniljsocker

Karamell

2 dl  strösocker
4 tsk  pressad citronjuice
6 msk  vatten

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Ganska god, inte jättesöt efterrätt, rekommenderar att man har karamellsåsen direkt på puddingen istället för att ha den underst. Karamellsåsen blir så hård att det inte går att äta från botten.

Felicia

2020-12-29

Ganska mild i smaken, var beredd på puddingkänslan. Ska ätas samm dag för får den stå över natten skiktar puddingen sig. Det gick inte att äta av karamellen vilket var tråkigt.

Siri

2018-01-19

Receptet verkade krånligare än vad det var. Enkelt och gott.

Sylvia

2003-10-29

Testa liknande recept

Pumpamarmelad
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpa med pistagenötter och dulche de leche
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Syltad pumpa
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumparisotto med rotfruktschips
Betyg 4.5 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpakaka med äpple
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpasoppa med apelsin och kryddstekt kyckling
Betyg 4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga