Pulled oumph taco style

Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
0Klimatsmart
Pulled oumph taco style

Pulled oumph är ett sojabaserat alternativ till kött, som har en trådliknande textur som påminner om pulled pork. Oumphen steker du som vanligt kött. Fyll sedan tortillabröd med sojaköttet och toppa med hemgjord tomatsalsa och fräscha grönsaker. Yummie!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Pulled oumph taco style

Ingredienser

4 portioner
280 g  tinade pulled sojabitar (gärna oumph eller motsvarande)
1   burk hela tomater (à 400 g)
1/2   grön jalapeño
1/2   gul lök
1 msk  rödvinsvinäger
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
12   tortillabröd

Tillbehör

skivad avokado
gräddfil
koriander
limeklyftor

För alla

Kontrollera noga innehållet i Oumphen.
I övrigt fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3741 KJ / 895 kCal
Fett30 g
Salt5.33 g
Kolhydrater120 g
Protein28 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fish tacos med jalapeño, korianderyoghurt och syrad kål
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pulled beans i tortillabröd cheddarkräm
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingtacos med rostad majs och chipotlemajonnäs
Betyg 4.6 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacos med friterad halloumi och grön salsa
Betyg 4.8 av 5.
73 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Taco med krispig korv, syrad lök och refried beans
Betyg 4.6 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svarta bönor
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga