Provensalska bönor
Nyttig bönröra, inspirerad av det Provensalska köket, som du svänger ihop på under 30 minuter. Soltorkade tomater, vitlök och kapris förstärker smakupplevelsen i denna vackra och välsmakande rätt. Dekorera med timjan och servera till valfritt kött.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
Ingredienser
6 portioner
1 burk cannellinibönor (à ca 400 g)
1/2 dl urkärnade svarta kalamataoliver
4 soltorkade tomater
olja
2 skalade schalottenlökar
1 skalad vitlöksklyfta
1 msk kapris
färsk timjan
Gör så här
Tips
Prova till: Korv, halloumiost och allehanda kött.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bästa tillbehöret som finns till grillat lamm! Ibland byter jag ut cannelinibönorna mot stora vita bönor istället.
Camilla
2006-11-06Gjorde receptet med stora vita bönor och kalamataoliver med kärnor. Kanongott till grillat kött.
Marie
2006-09-02