Provensalska bönor

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
2
Provensalska bönor

Nyttig bönröra, inspirerad av det Provensalska köket, som du svänger ihop på under 30 minuter. Soltorkade tomater, vitlök och kapris förstärker smakupplevelsen i denna vackra och välsmakande rätt. Dekorera med timjan och servera till valfritt kött.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Provensalska bönor

Ingredienser

6 portioner
1   burk cannellinibönor (à ca 400 g)
1/2 dl  urkärnade svarta kalamataoliver
4   soltorkade tomater
olja
2   skalade schalottenlökar
1   skalad vitlöksklyfta
1 msk  kapris
färsk timjan

Gör så här

Tips

Prova till: Korv, halloumiost och allehanda kött.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Bästa tillbehöret som finns till grillat lamm! Ibland byter jag ut cannelinibönorna mot stora vita bönor istället.

Camilla

2006-11-06

Gjorde receptet med stora vita bönor och kalamataoliver med kärnor. Kanongott till grillat kött.

Marie

2006-09-02

Testa liknande recept

Brödsallad med salsiccia
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tapenade
Betyg 4.6 av 5.
37 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Marias tomatcottage cheese
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svamptapenade
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Basilika- och fetaostspread
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tapenade med valnötter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga