Prosciuttoinlindad lax med vinägerbräserade rödbetor och oliver

Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
4
Prosciuttoinlindad lax med vinägerbräserade rödbetor och oliver

Prova någonting nytt! Med laxfiléer inlindade i prosciutto kommer du garanterat överraska middagssällskapet! Servera laxen men ljuvliga sötsura rödbetor som fått smak av örter från Provencale.

Prosciuttoinlindad lax med vinägerbräserade rödbetor och oliver

Ingredienser

4 portioner

Fisk

4   frysta laxfiléer
1/2   citron
salt och svartpeppar
1   kruka basilika
4   stora skivor prosciutto

Rödbetor

350 g  frysta rödbetor
1 1/2 dl  kalamataoliver (med kärna)
1/2 dl  honung
1/2 dl  vitvinsvinäger
1   ask frysta örter (Provencale)

Till servering

naturell yoghurt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj havre-, soja- eller risbaserad yoghurtersättningsprodukt.

Gör så här

Recept och bild från Findus i samarbete med Tina Nordström.

Tips

Kocken Tina Nordström tipsar: ”Älskar dessa rödbetor! Smaksätt vispad grädde med salt och riven pepparrot, en klick på de varma rödbetorna ... oj,oj och oj vad gott!”

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Hej Gunilla! Ska finnas i din matvarubutik - annars får du fråga handlaren och be dem köpa hem det. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-02-24

Var kan man köpa frysta rödbetor.

Gunilla

2017-02-24

Hej Eva! 200 grader ska det vara. Vi fixar genast till det i recpetet. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2016-02-18

Näringsvärde per portion

Energi19977 KJ / 473 kCal
Fett26 g
Salt1.54 g
Kolhydrater25 g
Protein30 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svampbruschetta med rostad prosciutto
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Fetaostcrème med oliver och hyvlade rödbetor
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalvytterfilé med örter, pistage och kronärtskockssås
Betyg 3.6 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Timjan- och rödbetssoppa med prosciutto
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tapenade med valnötter
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga