Recept: Primör- och kasslersallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Primör- och kasslersallad

Betyg
0 röst

En delikat primör- och kasslersallad är perfekt att avnjuta ute i solen! Låt dina spröda primörer koka några minuter medan du gör en sötsyrlig tomat- och löksalsa och snabbt steker den salta kasslern på grillen. Servera direkt och njut!

Ingredienser

  • 600 g kassler
  • 4 tomater
  • 1 schalottenlök eller salladslök (1 schalottenlök motsvarar 4 salladslökar)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 nektarin
  • 1 lime
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk farinsocker eller vanligt strösocker
  • salt och peppar
  • 8 knippmorötter
  • 8 färska lökar
  • 1/2 blomkålshuvud
  • 8 sparrisar

Så här gör du

  1. Tänd grillen.
  2. Skär kasslern i 1 cm tjocka skivor.
  3. Skölj tomaterna, halvera och gröp ur kärnorna. Skala och finhacka löken och vitlöken. Tärna tomatköttet och nektarinen smått. Riv skalet från limen.
  4. Blanda tomat och lök med olivolja, vinäger, limeskal och socker. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Skär blasten av morötterna och koka dem i ca 8 minuter i saltat vatten. Koka lök och blomkålsbuketter i saltat vatten i 4-5 minuter. Bryt av den nedre delen av sparrisen och koka topparna i saltat vatten i ca 2 minuter.
  6. Grilla kasslern 1-2 minuter på varje sida.
  7. Servera kasslern tillsammans med primörer och salsan.