Prästost- och krondillsröra

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Prästost- och krondillsröra

Prästost- och krondillsröra är ett gott komplement till grytor och soppor med sin milda krämighet. Röran som du blandar av ägg, crème fraiche och olja får en fyllig smak med den rivna prästosten och en fin avslutning med färsk dill.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Prästost- och krondillsröra

Ingredienser

1 1/2 dl
1   äggula
1 msk  färskpressad citronjuice
2 msk  riven extralagrad prästost
2 msk  krondill (det som är ytterst) eller hackad dill
1 dl  neutral olja, t ex solrosolja
2 msk  crème fraiche
1 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche, välj ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kräftlag
Betyg 4 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räkröra med mandelpotatis och krondill
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantarellpesto
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtig oströra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Vitlöks- och parmesanmajonnäs
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga