Recept: Potatissallad med senapsfrön och bacon
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 min

Potatissallad med senapsfrön och bacon

42 röster

En matig och mättande potatissallad med senapsfrön och bacon. Potatissalladen passar utmärkt att servera som tillbehör till grillat kött på sommarfesten!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008.

Ingredienser

  • 1 kg färskpotatis
  • 2 msk raps- eller olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 1/2 msk senapsfrön
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 1/2 tsk hackad rosmarin
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 rödlök

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela ev större potatisar och lägg dem i en långpanna. Ringla över hälften av oljan. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills potatisen är färdig. Låt svalna något.
  3. Strimla baconet och stek det krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Hetta upp resten av oljan på medelvärme i en stekpanna. Lägg i senapsfröna, täck med lock och låt fräsa tills fröna börjar poppa. Tillsätt hälften av äppelcidervinägern. Låt koka 1-2 minuter.
  5. Blanda resten av äppelcidervinägern med rosmarinen, majonnäsen och persiljan (spara lite till garnering). Halvera körsbärstomaterna. Skala och hacka rödlöken.
  6. Blanda potatisen med baconet (spara lite till garnering), senapsfräset, dressingen, tomaterna och rödlöken. Garnera med bacon och persilja.

För alla

Fri från gluten. Fri från mjölk, om tex äkta majonnäs används.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs eller byt till crème fraiche.