Recept: Potatissallad med rabarber och kapris
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Potatissallad med rabarber och kapris

4 röster

Potatissallad med rabarber och kapris tillagar du på under en halvtimme. Dijonsenap och fräsch vårlök ger potatissalladen god smak. Du garnerar med dill som ger trivsam smak och lite färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007.

Ingredienser

  • 800 g kokt, kall, skalad potatis
  • 1 rabarberstjälk
  • 1 liten knippa vårlök
  • 1 burk cornichons (à ca 130 g)

Dressing

  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 dl dill + till garnering
  • 3 msk kapris
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär potatisen i bitar. Skala rabarbern och strimla den. Lägg den hastigt i kokande vatten och låt rinna av. Finhacka vårlöken och skär cornichongerna längs med på mitten.
  2. Blanda potatis, rabarber, vårlök och cornichonger i en stor bunke.
  3. Dressing: Lägg olivolja, dill, kapris, vitvinsvinäger och dijonsenap i en mixer och kör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner dressingen i potatisblandningen och låt stå och dra någon timme. Garnera med dill före servering.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.