Recept: Potatissallad med feta och örter
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Potatissallad med feta och örter

34 röster

Potatissallad är en älskad favorit. Denna goda sallad med fetaost och oliver i är en annorlunda variant på klassikern. Potatissalladen ger du en fin krämighet med crème fraiche och gräddfil samt lite extra smak med hackad röd lök.

Ingredienser

  • 750 g kokt färskpotatis
  • 1 rödlök
  • 200 g fetaost
  • 16 svarta oliver
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl färsk timjan
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Blanda potatis, lök, feta och oliver i en bunke.
  2. Rör ihop crème fraiche, gräddfil, örtkryddor. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vänd ner såsen i potatisblandningen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost, crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ost. Byt ut crème fraiche och gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Näringsvärde per portion
Energi:
2080 kJ / 487 kcal
Protein:
13 g
Kolhydrat:
30 g
Fett:
35 g
Salt:
2 g
0,7 - 1,4 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer