Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Potatissallad (lättare variant)

Betyg
1 röst

Potatissallad, ett fantastiskt tillbehör med potatis till grillat eller på buffén. Bostongurka, kapris och fransk senap är stora smaksättare i denna krämiga sallad på mini fraiche och majonnäs som enkelt blandas samman. Potatissalladen serveras kall.

Ingredienser

  • 2 kg potatis
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl bostongurka
  • 1 dl kapris
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 dl fettfri majonnäs
  • 4 dl mini fraiche
  • 1 dl vatten
  • 2 msk fransk senap
  • 1 - 2 tsk salt

Så här gör du

  1. Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen ånga av. Eller koka potatisen hel med skal och skala och tärna den sedan.
  2. Skala och hacka löken. Varva potatis, lök, bostongurka, kapris, och svartpeppar i en skål. Blanda majonnäs, mini fraiche, vatten och senap. Smaka av med salt.
  3. Vänd ner såsen i potatisblandningen. Låt salladen stå kallt någon tim innan servering. Gott på buffébordet eller till allt grillat.