Potatiskaka

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
0
Potatiskaka

För att göra den här utsökta potatiskakan skivar du potatisen i tunna skivor och vänder dem i en fabulös blandning av vitlök, rapsolja, timjan och rödvinsvinäger. Du serverar potatiskakan till lökdolmar för ett exemplariskt resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Potatiskaka

Ingredienser

6 portioner
1 kg  potatis (fast sort)
5   vitlöksklyftor
6 msk  rapsolja
2 msk  rödvinsvinäger
2 msk  hackad färsk timjan
smör
salt
nymalen vitpeppar

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt margarin.

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 6 portioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1057 KJ / 255 kCal
Fett13.2 g
Salt0.02 g
Kolhydrater29.1 g
Protein3.2 g

Testa liknande recept

Entrecôte med grillad, marinerad rödlök
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad fransk potatissallad med dragon
Betyg 4.7 av 5.
64 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Biffar med rostad potatis och dragondipp
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hel grillad karré
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Salt och vinägerpotatis
Betyg 4.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Råstekt potatis
Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga