Potatis- och zucchinigratäng

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat
0
Potatis- och zucchinigratäng

En kladdig, mäktig och väldigt god gratäng av potatis och zucchini. Pecorinoosten ger en mild och överraskande smak och väljer du att servera potatis- och zucchinigratäng i små portionsformar kan det inte bli annat än en hit.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Potatis- och zucchinigratäng

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg  potatisar
ca 350 g  zucchini
150 g  pecorinoost
2 tsk  torkad basilika
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  peppar
3 dl  vispgrädde

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt pecorino med tofu och grädden med mjölkfritt alternativ, t ex Beneviva eller Imat från Oatly.

Gör så här

Tips

Om du vill tillaga lammfilén i ugnen kan du sätta in den när det är 15-20 minuter kvar av potatisgratängen. När köttet är klart, låt det vila inslaget i aluminiumfolie innan det skärs upp.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2030 KJ / 490 kCal
Fett31 g

Testa liknande recept

Saffranskladdkaka med mandelmassa
Betyg 4.8 av 5.
78 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Parmalindade laxfiléer med pecorino och basilika
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Yuzumarinerad laxpasta med pesto och pecorino
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Stekt pumpa med aprikoser, pumpakärnor och pecorino
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga