Potatis- och zucchinigratäng
En kladdig, mäktig och väldigt god gratäng av potatis och zucchini. Pecorinoosten ger en mild och överraskande smak och väljer du att servera potatis- och zucchinigratäng i små portionsformar kan det inte bli annat än en hit.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg potatisar
ca 350 g zucchini
150 g pecorinoost
2 tsk torkad basilika
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
3 dl vispgrädde
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: ersätt pecorino med tofu och grädden med mjölkfritt alternativ, t ex Beneviva eller Imat från Oatly.
Gör så här
Tips
Om du vill tillaga lammfilén i ugnen kan du sätta in den när det är 15-20 minuter kvar av potatisgratängen. När köttet är klart, låt det vila inslaget i aluminiumfolie innan det skärs upp.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2030 KJ / 490 kCal
Fett31 g
Kommentarer