Potatis och morotssoppa med broccoli
Värmande och krämig soppa med potatis, morot och broccoli. Rotsakerna ger soppan höstiga smaker och fina färger. Soppan serveras tillsammans med yoghurt och bröd.
Ingredienser
4 portioner
5 potatisar
3 morötter
1 purjolök
250 g broccoli
12 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten)
salt och peppar
timjan
Till servering
1 dl matyoghurt
fullkornsbröd
För alla
Kontrollera noga innehållet på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsberäkningen är beräknat inklusive yoghurt och fullkornsbröd.
Gör så här
Tips
Byt ut morötterna mot palsternacka.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1075 KJ / 257 kCal
Fett4 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god och värmer gott nu när det är kallt ute
Anette
2024-02-01Hur mycket vatten ska man hälla i till denna soppan?
Josefin
2020-06-06Hej Josefine! Du blandar 12 dl vatten med grönsaksbuljongtärningar (hur många tärningar du behöver står på buljongförpackningen men troligen 2 - 2 1/2st). Lycka till med din soppa. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-08Helt ok! Jag blandade i creme fraice Blev lite grynigt
Agneta
2017-10-11