Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Pizzasnurror

Betyg
4 röster

Makalöst goda pizzasnurror, så lättbakade att barnen kan göra dem själva. Tomatpuré och ost ger en mild och fyllig smak. Stekt bacon, rödlök och färska örter blir tillsammans en intressant smakupplevelse. Gott och mättande som utflyktsmat.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001.

Ingredienser

22 st

  • 1 pkt pizzamix (à ca 500 g)
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 pkt bacon (à 140 g)
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 2 1/2 dl riven, lagrad ost
  • 1/2 dl valfria färska örter t ex basilika och oregano
  • 1 ägg till pensling
  • torkad oregano att strö över

Så här gör du

  1. Blanda pizzadegen enligt paketets anvisning.
  2. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk till en rektangel ca 25 x 40 cm (för 22 st).
  3. Bre ut tomatpurén på degplattan. Klipp över bacon.
  4. Skala och finhacka löken och tärna tomaterna. Fördela detta på degplattan.
  5. Strö riven ost och örter över.
  6. Sätt ugnen på 225°C.
  7. Rulla ihop från långsidan som en rulltårta.
  8. Skär ca 11/2 cm breda skivor. Lägg skivorna med snittytan uppåt på bakpappersklädd plåt.
  9. Pensla med uppvispat ägg och strö över oregano.
  10. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter, tills de är gyllenbruna.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.