Pilgrimscarpaccio med mangosalsa
Pilgrimscarpaccio med mangosalsa är en fruktig och fräsch förrättssallad. En skön blandning av mango, salladslök, gurka, tomater och chilifrukt i ljuv samklang med musslor och crostini.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007
Ingredienser
10 portioner
ca 20 pilgrimsmusslor (frysta, tinade)
10 crostini till servering
Mangosalsa
100 g salladslök
1/2 gurka
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
250 g mango i tärningar (fryst, tinad)
1 1/2 dl färskpressad limejuice
1 dl olivolja
1 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 kruka koriander (alt körvel eller persilja) + spara ev lite till servering
salt
nymalen vitpeppar
Gör så här
Tips
Crostini är lätt att göra och kan förberedas ett par dagar i förväg. Skär 1 ciabattabröd i tunna skivor och pensla med 1/2 dl citronolja på bägge sidor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka crostinin 5-8 minuter i 225°C varm ugn så att de blir spröda. Ett alternativt serveringsförslag är att hacka crostinin till krutonger och strö över salsan. Receptet är för 10 port som smårätt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer