Pilgrimscarpaccio med mangosalsa

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
0
Pilgrimscarpaccio med mangosalsa

Pilgrimscarpaccio med mangosalsa är en fruktig och fräsch förrättssallad. En skön blandning av mango, salladslök, gurka, tomater och chilifrukt i ljuv samklang med musslor och crostini.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2007

Pilgrimscarpaccio med mangosalsa

Ingredienser

10 portioner
ca 20   pilgrimsmusslor (frysta, tinade)
10   crostini till servering

Mangosalsa

100 g  salladslök
1/2   gurka
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
250 g  mango i tärningar (fryst, tinad)
1 1/2 dl  färskpressad limejuice
1 dl  olivolja
1 msk  finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
1   kruka koriander (alt körvel eller persilja) + spara ev lite till servering
salt
nymalen vitpeppar

Gör så här

Tips

Crostini är lätt att göra och kan förberedas ett par dagar i förväg. Skär 1 ciabattabröd i tunna skivor och pensla med 1/2 dl citronolja på bägge sidor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Baka crostinin 5-8 minuter i 225°C varm ugn så att de blir spröda. Ett alternativt serveringsförslag är att hacka crostinin till krutonger och strö över salsan. Receptet är för 10 port som smårätt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ceviche på pilgrimsmusslor
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mango moon – grillmacka med pilgrimsmusslor och mango
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pilgrimsmusslor på spenatbädd
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillad pilgrimsburgare med lime och koriander
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilidressade skaldjur med aubergine
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga