Persiljestekt kycklingfilé med kaprisdipp

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
0
Persiljestekt kycklingfilé med kaprisdipp

Smakfull och festlig middagsrätt som passar de flesta i hemmet. Kycklingen får en fin yta i stekpannan innan den vänds i persilja och steks färdigt i ugnen. Som tillbehör serveras nykokt potatis, haricots verts och smarrig dipp gjord på kapris, crème fraiche och rivet citronskal.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Persiljestekt kycklingfilé med kaprisdipp

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1/2   kruka persilja
4   kycklingfiléer
1 msk  olja
salt och peppar
3 msk  kapris
1   citron
2 dl  crème fraiche
150 g  haricots verts (bönor)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2144 KJ / 514 kCal
Fett22 g
Salt3.28 g
Kolhydrater40 g
Protein35 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Baconfrästa haricots verts
Betyg 4.4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekta vaxbönor
Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillat fläsk med rödbetssallad
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skivad rostbiff med italiensk färskpotatissallad
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Italiensk penne med tomat-och olivsås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med kaprisstekta haricots verts och ruccolacrème
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga