Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor

Pepparrotssill i ett läckert recept på egen inlagd sill. Sötman från gulbetorna och sockret bryter fint mot stinget från pepparroten som bidrar med den uppiggande pricken över i. En färgglad rätt att servera på buffébordet.

Pepparrotssill med krasse och hyvlade gulbetor

Ingredienser

8 bufféportioner
1 dl  ättika (12%)
2 dl  strösocker
3 dl  vatten
2   lagerblad
20   kryddpepparkorn
2   förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
2   medelstora gulbetor
3 msk  riven färsk pepparrot (+ extra till garnering)
1 dl  crème fraiche
1   ask kryddkrasse

Till servering

knäckebröd
smör
lagrad ost

För alla

Fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt smör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kajsa Nymans sill med äpple och pepparrot
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.4 av 5.
12 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Sill med fänkål och dragon
Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Nubbesill
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelliserad citrussill
Betyg 4 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga