Recept: Pepparkaksgrissini med ädelostdipp
  • Recept
  • Enkel
  • Tid: Under 60 minuter

Pepparkaksgrissini med ädelostdipp

68 röster

Servera pepparkaka och ädelost på nytt, roligt och lyxigt sätt! Pepparkaksgrissini får du enkelt genom att rulla och grädda stänger av vanlig pepparkaksdeg. Dippa sedan i en krämig dipp på ädelost och créme fraiche. Njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2012.

Ingredienser

30 st
  • 500 g färdig pepparkaksdeg
  • finrivet skal av 1 apelsin

Ädelostdipp

  • 140 g ädelost
  • 2 dl lätt crème fraiche

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Knåda in apelsinskal i pepparkaksdegen. Dela degen i 30 bitar (för 30 st) och rulla varje till smala längder.
  3. Lägg på en bakpappersklädd plåt och grädda i omgångar 5–8 minuter.
  4. Ädelostdipp: Gaffelmosa osten tillsammans med crème fraichen. Lägg upp i en skål och servera tillsammans med pepparkaksgrissinin.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pepparkaksdeg, finns färdig att köpa, eller gör egen.
Gör äggfri: kontrollera pepparkaksdegen.