Pavlova från Nya Zeeland
Elegant och festlig marängtårta är denna Pavlova från Nya Zeeland. Tilltalande och njutbar med sötma från olika frukter och bär. Lättlagad och svindlande god med lättvispad grädde.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
6 portioner
4 äggvitor (stora ägg)
1/2 krm salt
2 1/2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
Fyllning
2 dl vispgrädde
5 dl frukt och bär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Denna gör jag varje midsommar sedan minst 10 år tillbaka. Gör sats för 12 personer. Mängder med grädde och 3-4 lådor delade jordgubbar över. Succé varje gång. Grym jordgubbstårta till midsommar.
Camilla
2021-06-24Fantastisk god! Särskilt med vaniljsmaken i marängen!
Sigrid
2020-01-19Supergod och enkel att göra, rekommenderas!
Kajsa
2015-06-16