Pastejer med soltorkade tomater

Betyg 3.1 av 5.
111 personer har röstat
4
Pastejer med soltorkade tomater

Charmerande små pastejer med soltorkade tomater, rucolasallad, crème fraiche och riven lagrad ost. En storfavorit på buffébordet, eller en liten aptitretare innan middagen. Överraskande goda.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2002

Pastejer med soltorkade tomater

Ingredienser

16 stycken
1   kyld rektangulär smördeg (à 275 g)
äggvita

Fyllning

4 dl  rucolasallad (4 dl = ca 75 g)
10   soltorkade tomater i olja
basilikablad
4   äggulor
2 dl  crème fraiche
1 1/2 dl  riven lagrad ost gärna grevé eller västerbotten
1 tsk  salt
1 krm  svartpeppar

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
111 personer har röstat

Kommentarer

Detta recept gör vi ofta och gärna. Man kan även frysa in dessa och värma i ugnen, perfekt till det stora kalaset. Det går lika bra med färsk persilja istället för rucollasallad.

Lars

2007-02-15

Detta var den bästa "lilla" förrätten vi någonsin lagat. Var mkt uppskattat bland gästerna. Vi gjorde pastejerna i bullformar. Nästa gång skall vi prova att göra en större laddning i en liten pajform. PROVA!

Anders

2005-03-14

Basilika nämns i arbetsordningen men finns inte med bland ingredienserna!?

Gunilla

2005-02-01

Testa liknande recept

Enkel västerbottenpaj med smördeg
Betyg 4.6 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad mortadella med pistagecrème
Betyg 3.2 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Snittar med Västerbottensost och löjrom
Betyg 3.6 av 5.
174 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skaldjurscocktail med Västerbottensost och kumminkex
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Biffsallad
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga