Pastasallad på fullkorn med nötpanerade kycklingbitar
En utsökt krämig pastasallad på fullkorn som du kan servera både till vardags och helgen. Pastadressingen med inslag av ingefära och curry förgylls med knapriga nötpanerade kycklingbitar.
Ingredienser
4 portioner
4 port fullkornspasta
Dressing
1/2 dl majonnäs
1 1/2 dl matyoghurt
1 msk curry
1 msk riven färsk ingefära
1 gurka
Kyckling
8 kycklinginnerfilé
2 dl hasselnötter (kör i matberedare med knivtillsats)
1 tsk vitlökspulver
1 tsk spiskummin
1 tsk timjan
1 tsk vitpeppar
1 tsk salt
2 ägg
1/2 - 3/4 l olja till fritering
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta eller byt ut mot ris.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Nötkänslig: Panera med rågflingor.
Vegetariskt: Panera halloumiost i stället för kyckling.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer