Recept: Pastasallad med tonfisk och kronärtskocksdressing
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Pastasallad med tonfisk och kronärtskocksdressing

Betyg
1 röst

Pastasallad med tonfisk och kronärtskocksdressing är en snabblagad rätt med pigg smak. Blanda ihop pastasalladen innan du häller över dressingen av mixade kronärtskocksbottnar, crème fraiche och bladpersilja. Servera med ett gott bröd.

Ingredienser

  • 4 portioner pasta
  • 4 ägg
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1 röd lök
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 dl kapris

Kronärtskocksdressing

  • 1 burk kronärtskocksbottnar (à ca 400 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl bladpersilja
  • salt och peppar

Så här gör du

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt den rinna av. Koka äggen hårda. Låt tonfisken rinna av. Skala och skär tunna klyftor av löken.
  2. Blanda alla ingredienser till salladen.
  3. Dressing: Låt kronärtskocksbottnarna rinna av. Mixa dem med crème fraiche och persilja. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Servera salladen med dressing och bröd.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta och glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja).