Recept: Pastasallad med rostad paprika och mozzarella
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Pastasallad med rostad paprika och mozzarella

Betyg
11 röster

Recept på en härlig och god pastasallad med rostad paprika, mozzarella, olivolja och basilika. Både enkel att laga och nyttig att äta. Du kan även tillsätta grillad sparris för att göra salladen grönare.

Ingredienser

6 (buffé)
  • 2 grillade paprikor
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 5 port valfri pasta
  • 1/2 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 citron
  • 1 kruka basilika
  • ev 8 gröna sparrisar

Så här gör du

  1. Skär paprikorna grova tärningar. Riv mozzarellan i grova bitar.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av ordentligt.
  3. Lägg pastan på ett serveringsfat, blanda med olivolja, paprika och mozzarella. Smaksätt med salt, peppar och pressad citronjuice.
  4. Plocka bladen av basilikan och riv den över pastasalladen.
  5. Bryt eller skär av den nedre delen av sparrisen. Grilla den ca 2 minuter runt om. Smaksätt med salt och peppar och lägg sparrisen på salladen.

För alla

Salladen innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta
Gör laktosfri: ev kan lite mozzarella tålas. Byt annars ut den mot smakrik hårdost.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pastan.