Recept: Pastagratäng med spenat och cottage cheese
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 60 minuter

Pastagratäng med spenat och cottage cheese

46 röster

Krämig och god gratäng med tagliatelle, lagrad ost och muskotnöt. Denna pastagratäng med spenat och cottage cheese tillagar du relativt enkelt och dina gäster kommer garanterat att uppskatta middagen.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1999.

Ingredienser

  • 300 g pasta (t ex tagliatelle eller skruvar)
  • 200 g fryst eller färsk hackad spenat
  • 500 g cottage cheese naturell
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl riven lagrad ost

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet. Rör ihop spenat, cottage cheese, mjölk, salt, peppar och muskot. Pressa ner vitlöken.
  4. Blanda spenat- och cottage cheese-blandningen med pastan. Lägg alltsammans i en smord ugnssäker form. Strö över ost.
  5. Gratinera i ca 30 minuter i ugnen. Servera med sallad.