Pasta med vinterpesto
Pasta med vinterpesto är rätt med smaker från Italien. Koka tagliatelle och broccoli och blanda med en hemmagjord pesto med persilja, valnötter, parmesan, skalad vitlök och olja. Servera med riven parmesan och därmed pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1996
Ingredienser
4 portioner
2 krukor persilja
2 dl valnötter
1 dl färsk riven parmesan
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
salt och peppar
250 g broccoli
3 tomater
4 port tagliatelle
För alla
Fri från laktos. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano. Välj pasta utan ägg.
Gör så här
Näringsberäkningen gäller inkl parmesan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2774 KJ / 663 kCal
Fett38 g
Salt0.29 g
Kolhydrater58 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegod och nyttig! Bra vegetariskt alternativ.
Cristina
2022-12-18