Passionsfrukt - Recept med passionsfrukt
Recept

Passionsfrukt

Passionsfruktens smak är fyllig och frisk med arom som påminner om hallon och apelsin. En passionsfrukt smakar som bäst när frukten ser skrumpen ut. H...är hittar du våra recept − passionsfrukter är goda att äta som de är, men också i drinkar, efterrätter och i maträtter med griskött och kyckling.

Allergianpassat
Dölj filter
Visa fler recept Till toppen

Lär dig om passionsfrukt

Botaniskt är passionsfrukten (Passiflora edulis f. edulis) egentligen ett bär. Frukten finns hela året och importeras främst från Afrika och Sydamerika. Passionsfrukt innehåller en hel del mineraler tex kalium och fosfor. Den är också rik på kostfibrer.

Passionsfrukten har intensivt frisk och mycket syrlig smak med ett kryddigt inslag. Det finns olika sorters passionsfrukter. Den vanligaste sorten är den runda, violetta Purpurgrenadillan. Gemensamt för alla slags passionsfrukter är innanmätet som består av en mängd små kärnor, var och en omgiven av saftigt fruktkött, som man äter. Smaken är fyllig och frisk med arom som påminner om hallon och apelsin. Mogen passionsfrukt har buckligt skal. När frukten ser skrumpen ut smakar den som bäst. Väg frukten i handen, känns den mycket lätt kan den ha för lite innehåll.

Passionsfrukten är god att äta naturell. Enklast är den att dela mitt itu och äta fruktköttet med sked. God i desserter eller som liten krydda till fruktsalladen. Gör en passionsfruktswiss med glass, maränger, passionsfrukt och grädde. Kör fruktköttet i mixer och använd det som stomme i drinkar och sorbeter. Den passar även bra till ost och rätter med griskött och kyckling.

Ursprung:

Kenya, Colombia, Israel.

Säsong:

Året runt.

Förvaring:

7–10°C, producerar mycket etylen.

Hållbarhet:

Ett par dagar.